Lista ta' kodiċi telefoniċi

Minn Wikipedija, l-enċiklopedija l-ħielsa
Jump to navigation Jump to search
Kodiċi telefoniċi internazzjonali

Din hija lista ta' kodiċi telefoniċi, magħrufa wkoll bħala international direct dialing (IDD) codes, li jiġu wżati biex wieħed ikollu aċċess għal servizz internazzjonali tat-telefon. In-numru huma assenjati mill-Unjoni Internazzjonali tat-Telekomunikazzjoni fi standard E.164.

In-numri huma kodiċi prefiss sabiex l-ebda numru ma jkollu l-parti inizzjali li tkun numru ieħor eżistenti. Il-kodiċi jiġi wżat biex wieħed iċempel fil-pajjiż speċifikat; kull pajjiż għandu wkoll prefiss internazzjonali li jiġi wżat biex wieħed ikun jista' jċempel barra l-pajjiż.

Interazzjoni mal-kodiċi nazzjonali[immodifika | immodifika s-sors]

Ċerti pajjiżi (per eżempju, il-Ġermanja u r-Renju Unit) jirrikjedu li min iċempel ma jużax iż-"0" li jkun fil-bidu tal-kodiċi nazzjonali meta użat internazzjonalment. Dan għaliex iż-żero huwa indikazzjoni li warajh hemm prefiss nazzjonali u mhux sempliċi numru lokali. Dan huwa simili għal użu ta' trunk code f'pajjiżi bħall-Istati Uniti, li tuża' l-"1" fil-bidu biex tindika li warajh hemm kodiċi nazzjonali. Għal telefonati internazzjonali, il-prefiss nazzjonali huwa dejjem użat allura t-trunk code m'għandux użu. Per eżempju, biex iċempel lil xi ħadd il-Ġermanja bin-numru nazzjonali tat-telefon 089 123456, xi ħadd minn barra l-Ġermanja jkollu iċempel +49 89 123456, fejn il-+ ifisser il-prefiss internazzjonali. Din iżda, ma tappellax għal kull pajjiż (e.ż. l-Italja).

Ħarsa ġenerali[immodifika | immodifika s-sors]

+0: Mhux użat
+1: (NANP) US, CA, AI, AG, AS, BB, BS, VG, VI, KY, BM, GD, TC, MS, MP, GU, LC, DM, VC, PR, DO, TT, KN, JM
+20: EG

+210: --
+211: --
+212: MA
+213: DZ
+214: --
+215: --
+216: TN
+217: --
+218: LY
+219: --

+220: GM
+221: SN
+222: MR
+223: ML
+224: GN
+225: CI
+226: BF
+227: NE
+228: TG
+229: BJ

+230: MU
+231: LR
+232: SL
+233: GH
+234: NG
+235: TD
+236: CF
+237: CM
+238: CV
+239: ST

+240: GQ
+241: GA
+242: CG
+243: CD
+244: AO
+245: GW
+246: IO
+247: AC
+248: SC
+249: SD

+250: RW
+251: ET
+252: SO
+253: DJ
+254: KE
+255: TZ
+256: UG
+257: BI
+258: MZ
+259:

+260: ZM
+261: MG
+262: RE
+263: ZW
+264: NA
+265: MW
+266: LS
+267: BW
+268: SZ
+269: KM

+27: ZA +28: Mhux użat

+290: SH
+291: ER
+292: --
+293: --
+294: --
+295: --
+296: --
+297: AW
+298: FO
+299: GL

+3: mhux assenjat (propost għall-UE)
+30: GR +31: NL +32: BE +33: FR +34: ES

+350: GI
+351: PT
+352: LU
+353: IE
+354: IS
+355: AL
+356: MT
+357: CY
+358: FI
+359: BG

+36: HU

+370: LT
+371: LV
+372: EE
+373: MD
+374: AM
+375: BY
+376: AD
+377: MC
+378: SM
+379: VA

+380: UA
+381: RS
+382: ME
+383: --
+384: --
+385: HR
+386: SI
+387: BA
+388: EU
+389: MK

+39: IT
+40: RO +41: CH

+420: CZ
+421: SK
+422: --
+423: LI
+424: --
+425: --
+426: --
+427: --
+428: --
+429: --

+43: AT +44: UK +45: DK +46: SE +47: NO +48: PL +49: DE

+500: FK
+501: BZ
+502: GT
+503: SV
+504: HN
+505: NI
+506: CR
+507: PA
+508: PM
+509: HT

+51: PE +52: MX +53: CU +54: AR +55: BR +56: CL +57: CO +58: VE

+590: GP
+591: BO
+592: GY
+593: EC
+594: GF
+595: PY
+596: MQ
+597: SR
+598: UY
+599: AN

+60: MY +61: AU +62: ID +63: PH +64: NZ +65: SG +66: TH

+670: TL
+671: --
+672: AQ
+673: BN
+674: NR
+675: PG
+676: TO
+677: SB
+678: VU
+679: FJ

+680: PW
+681: WF
+682: CK
+683: NU
+684: AS
+685: WS
+686: KI
+687: NC
+688: TV
+689: PF

+690: TK
+691: FM
+692: MH
+693: --
+694: --
+695: --
+696: --
+697: --
+698: --
+699: --

+7: RU, KZ

+800: XF
+801: --
+802: --
+803: --
+804: --
+805: --
+806: --
+807: --
+808: XC
+809: --

+81: JP +82: KR +83: Mhux użat +84: VN

+850: KP
+851: --
+852: HK
+853: MO
+854: --
+855: KH
+856: LA
+857: --
+858: --
+859: --

+86: CN

+870: XS
+875: --
+876: --
+877: --
+878: XU
+879: --

+880: BD
+881: XG
+882: XN
+883: --
+884: --
+885: --
+886: TW
+887: --
+888: --
+889: --

+89: Mhux użat
+90: TR +91: IN +92: PK +93: AF +94: LK +95: MM

+960: MV
+961: LB
+962: JO
+963: SY
+964: IQ
+965: KW
+966: SA
+967: YE
+968: OM
+969: --

+970: PS
+971: AE
+972: IL
+973: BH
+974: QA
+975: BT
+976: MN
+977: NP
+978: --
+979: XR

+98: IR

+990: --
+991: XT
+992: TJ
+993: TM
+994: AZ
+995: GE
+996: KG
+997: --
+998: UZ
+999: --

F'iktar dettal[immodifika | immodifika s-sors]

Żona 1 – Amerika ta' Fuq[immodifika | immodifika s-sors]

Żona 2 – Parti kbira tal-Afrika[immodifika | immodifika s-sors]

Żona 3 – Ewropa[immodifika | immodifika s-sors]

Żona 4 – Ewropa[immodifika | immodifika s-sors]

Żona 5 – Messiku, Amerika Ċentrali u Amerika t'Isfel, Karibew[immodifika | immodifika s-sors]

Żona 6 – Paċifiku t'Isfel u Oċeanja[immodifika | immodifika s-sors]

Żona 7 – Russja u l-Asja Ċentrali (eks-Unjoni Sovjetika)[immodifika | immodifika s-sors]

Żona 8 – Asja tal-Lvant u Servizzi Speċjali[immodifika | immodifika s-sors]

  • 800 – International Freephone (UIFN)
  • 801 – mhux assenjat
  • 802 – mhux assenjat
  • 803 – mhux assenjat
  • 804 – mhux assenjat
  • 805 – mhux assenjat
  • 806 – mhux assenjat
  • 807 – mhux assenjat
  • 808 – riservat għal Shared Cost Services
  • 809 – mhux assenjat
  • 81 – Ġappun
  • 82 – Korea t'Isfel
  • 83x – mhux assenjat
  • 84 – Vjetnam
  • 850 – Korea ta' Fuq
  • 851 – mhux assenjat
  • 852 – Ħong Kong
  • 853 – Makaw
  • 854 – mhux assenjat
  • 855 – Kambodja
  • 856 – Laos
  • 857 – mhux assenjat
  • 858 – mhux assenjat
  • 859 – mhux assenjat
  • 86 – Repubblika taċ-Ċina
  • 870 – Servizz Inmarsat "SNAC"
  • 875 – riservat għas-Servizz Mobbli Marittimu
  • 876 – riservat għas-Servizz Mobbli Marittimu
  • 877 – riservat għas-Servizz Mobbli Marittimu
  • 878 – Universal Personal Telecommunications services
  • 879 – riservat għas-Servizz Mobbli Marittimu
  • 880 – Bangladexx
  • 881 – Mobile Satellite System
  • 882 – International Networks
  • 883 – mhux assenjat
  • 884 – mhux assenjat
  • 885 – mhux assenjat
  • 886 – Tajwan
  • 887 – mhux assenjat
  • 888 – mhux assenjat
  • 889 – mhux assenjat
  • 89x – mhux assenjat

Żona 9 – Asja tal-Punent u Nofsinhar, Lvant Nofsani[immodifika | immodifika s-sors]

Żero (0) mhux assenjat.

Ara wkoll[immodifika | immodifika s-sors]

Ħoloq esterni[immodifika | immodifika s-sors]