Lista ta' pajjiżi skont id-densità ta' popolazzjoni

Minn Wikipedija, l-enċiklopedija l-ħielsa
Jump to navigation Jump to search
Id-densità ta' popolazzjoni (nies għal kull km2) għal kull pajjiż (2008)

Din hija lista ta' pajjiżi u territorji klassifikati skont id-densità ta' popolazzjoni, ikkalkulata skont in-numru ta' abitanti umani għal kull kilometru kwadru jew mil kwadru, u wkoll magħżula skont l-ejra u l-popolazzjoni. Din il-lista tinkludi stati sovrani u territorji dipendenti awtogovernanti skont l-istandard ISO 3166-1; hemm ukoll elenkat f'din il-lista pajjiżi li mhumiex rikonoxxuti imma li huma de facto indipendenti. Il-figuri fit-tabella huma bbażati skont l-erjas li jinkludu korpi interni tal-ilma bħal bajjiet, għadajjar, ġibjuni u xmajjar. Din il-lista ma tinkludi entitatijiet li mhumiex imniżżla fl-ISO 3166-1, minbarra stati b'rikonoxximent limitat; għalhekk, pajjiżi kostitwenti li mhumiex fl-ISO 3166-1 u entitajiet oħra li mhumiex f'dan l-istandard bħall-Unjoni Ewropea, mhumiex imniżżla. Il-figuri wżati f'dan l-artiklu huma skont l-aħħar ċensimenti u stimi u projezzjonijiet uffiċjali. Fejn dawn id-dati mhumiex disponibbli, huma wżati l-projezzjonijiet miksuba mid-Dipartment għall-Affarijiet Ekonomiċi u Soċjali tan-Nazzjonijiet Uniti.[1]

Tabella[immodifika | immodifika s-sors]

Pajjiż (jew territorju) Popolazzjoni Erja (km2) Densità (għal kull km2)
Flag of Macau.svg Makaw (iċ-Ċina) 631,636 30 21,055
Flag of Monaco.svg Monako 38,682 2 19,341
Flag of Singapore.svg Singapor 5,757,499 716 8,041
Flag of Hong Kong.svg Ħong Kong (iċ-Ċina) 7,371,730 1,104 6,677
Flag of Gibraltar.svg Ġibiltà 33,718 6 5,620
Flag of Bahrain.svg Baħrejn 1,569,446 767 2,046
Flag of Malta.svg Malta 439,248 316 1,390
Flag of Maldives.svg Maldivi 515,696 300 1,719
Flag of Bermuda.svg Bermuda 62,756 53 1,184
Flag of Sint Maarten.svg Sint Maarten (in-Netherlands) 42,876 34 1,261
Flag of Bangladesh.svg Bangladexx 161,376,708 147,570 1,094
Flag of Guernsey.svg Guernsey 63,124 63 1,002
Flag of the Vatican City.svg Belt tal-Vatikan 453 0.49 924.49
Flag of Jersey.svg Jersey 107,800 116 929
Flag of Palestine.svg Palestina 4,862,979 6,020 808
Flag of Mayotte (local).svg Mayotte (Franza) 256,518 374 686
Flag of Lebanon.svg Libanu 6,859,408 10,452 656
Flag of Barbados.svg Barbados 286,641 430 667
Mudell:Dati pajjiż Saint-Martin (Franza) 35,334 54 654
Flag of the Republic of China.svg Tajwan 23,604,265 36,193 652
Flag of Mauritius.svg Mawrizji 1,267,185 1,969 644
Flag of Aruba.svg Aruba (in-Netherlands) 105,845 180 588
Flag of San Marino.svg San Marino (in-Netherlands) 33,785 61 554
Flag of Nauru.svg Nawru 10,670 21 508
Flag of South Korea.svg Korea t'Isfel 51,171,706 100,148 511
Flag of France.svg Saint Barthélemy (Franza) 9,961 25 398
Flag of Rwanda.svg Rwanda 12,301,970 26,338 467
Flag of the Comoros.svg Komoros 832,322 2,235 372
Flag of the Netherlands.svg Netherlands 17,059,560 37,354 457
Flag of Israel.svg Iżrael 8,381,516 22,072 380
Flag of Haiti.svg Ħaiti 11,123,178 27,750 401
Flag of India.svg Indja 1,352,642,280 3,287,263 411
Flag of Burundi.svg Burundi 11,175,374 27,834 402
Flag of Tuvalu.svg Tuvalu 11,508 26 443
Flag of Belgium (civil).svg Belġju 11,482,178 30,528 376
Flag of the Philippines.svg Filippini 106,651,394 300,000 356
Flag of Curaçao.svg Curaçao (in-Netherlands) 162,752 444 367
Mudell:Dati pajjiż Puerto Rico (l-Istati Uniti) 3,039,596 8,870 343
Mudell:Dati pajjiż Réunion (Franza) 882,526 2,513 351
Flag of Sri Lanka.svg Sri Lanka 21,228,763 65,610 324
Flag of Japan.svg Ġappun 127,202,192 377,930 337
Flag of France.svg Martinika (Franza) 375,673 1,128 333
Flag of Guam.svg Gwam (l-Istati Uniti) 165,768 549 302
Flag of El Salvador.svg El Salvador 6,420,746 21,041 305
Flag of Grenada.svg Grenada 111,454 344 324
Flag of the Marshall Islands.svg Gżejjer Marshall 58,413 181 323
Flag of the United States Virgin Islands.svg Gżejjer Verġni Amerikani (l-Istati Uniti) 104,680 347 302
Flag of Vietnam.svg Vjetnam 95,545,962 330,957 289
Flag of Saint Lucia.svg Santa Luċija 181,889 539 337
Flag of American Samoa.svg Samoa Amerikana (l-Istati Uniti) 55,465 199 279
Flag of Saint Vincent and the Grenadines.svg San Vinċenz u l-Grenadini 110,211 389 283
Flag of the United Kingdom.svg Renju Unit 67,141,684 242,495 277
Flag of Pakistan.svg Pakistan 212,228,286 796,095 267
Flag of Trinidad and Tobago.svg Trinidad u Tobago 1,389,843 5,130 271
Flag of the Cayman Islands.svg Gżejjer Kajman 64,174 264 243
Flag of Jamaica.svg Ġamajka 2,934,847 10,991 267
Flag of Kuwait.svg Kuwajt 4,137,312 17,818 232
Flag of Liechtenstein.svg Liechtenstein 37,910 160 237
Flag of Guadeloupe (local).svg Guadeloupe (Franza) 399,848 1,705 235
Flag of Luxembourg.svg Lussemburgu 604,245 2,586 234
Flag of Qatar.svg Qatar 2,781,682 11,607 240
Flag of Antigua and Barbuda.svg Antigwa u Barbuda 96,286 442 218
Flag of Germany.svg Ġermanja 83,124,418 357,137 233
Flag of Nigeria.svg Niġerja 195,874,685 923,768 212
Flag of the Dominican Republic.svg Repubblika Dominikana 10,627,141 48,192 221
Flag of the British Virgin Islands.svg Gżejjer Verġni Brittaniċi 29,802 151 197
Flag of the Seychelles.svg Seychelles 97,096 456 213
Flag of North Korea.svg Korea ta' Fuq 25,549,604 120,538 212
Flag of Saint Kitts and Nevis.svg San Kitts u Nevis 52,441 261 201
Flag of The Gambia.svg Gambja 2,280,094 11,295 202
Flag of Switzerland.svg Żvizzera 8,525,611 41,285 207
Flag of Sao Tome and Principe.svg São Tomé u Príncipe 211,028 964 219
Flag of Nepal.svg Nepal 28,095,714 147,181 191
Flag of Italy.svg Italja 60,627,291 301,339 201
Flag of Uganda.svg Uganda 42,729,036 241,550 177
Flag of Kosovo.svg Kosovo 1,795,666 10,887 165
Flag of Andorra.svg Andorra 77,006 468 165
Flag of Guatemala.svg Gwatemala 17,247,849 108,889 158
Flag of Kiribati.svg Kiribati 115,847 726 160
Flag of Sint Eustatius.svg Sint Eustatius (in-Netherlands) 3,193 21 152
Flag of Micronesia.svg Mikroneżja 112,640 702 160
Flag of Saba.svg Saba (in-Netherlands) 1,947 13 150
Flag of Malawi.svg Malawi 18,143,217 118,484 153
Flag of the Isle of Mann.svg Gżira ta' Man 84,077 572 147
Flag of the People's Republic of China.svg Ċina 1,427,647,786 9,596,961 149
Flag of Indonesia.svg Indoneżja 267,670,543 1,910,931 140
Flag of Tokelau.svg Tokelau (New Zealand) 1,319 12 110
Flag of Anguilla.svg Angwilla 14,731 91 162
Flag of Tonga.svg Tonga 103,197 747 138
Flag of Cape Verde.svg Kap Verde 543,767 4,033 135
Flag of the Czech Republic.svg Repubblika Ċeka 10,665,677 78,866 135
Flag of Denmark.svg Danimarka 5,752,126 43,094 133
Flag of Togo.svg Togo 7,889,093 56,785 139
Flag of Thailand.svg Tajlandja 69,428,453 513,120 135
Flag of Ghana.svg Gana 29,767,102 238,533 125
Flag of the Northern Mariana Islands.svg Gżejjer Marjani ta' Fuq (l-Istati Uniti) 56,882 457 124
Flag of France.svg Franza 64,990,511 551,500 118
Flag of Poland.svg Polonja 37,921,592 311,888 122
Flag of Jordan.svg Ġordan 9,965,318 89,328 112
Flag of the United Arab Emirates.svg Emirati Għarab Magħquda 9,630,959 83,600 115
Flag of Azerbaijan.svg Ażerbajġan 9,949,537 86,600 115
Flag of Transnistria.svg Transnistrija 469,000 4,163 113
Flag of Portugal.svg Portugall 10,256,193 92,212 111
Flag of Slovakia.svg Slovakkja 5,453,014 49,036 111
Flag of Sierra Leone.svg Sierra Leone 7,650,150 72,300 106
Flag of Austria.svg Awstrija 8,891,388 83,871 106
Flag of Turkey.svg Turkija 82,340,088 783,562 105
Flag of Hungary.svg Ungerija 9,707,499 93,026 104
Flag of Benin.svg Benin 11,485,044 114,763 100
Flag of Slovenia.svg Slovenja 2,077,837 20,273 102
Flag of Cuba.svg Kuba 11,338,134 109,884 103
Flag of Ethiopia.svg Etjopja 109,224,414 1,104,300 99
Flag of Egypt.svg Eġittu 98,423,598 1,002,000 98
Flag of Albania.svg Albanija 2,882,740 28,748 100
Flag of Armenia.svg Armenja 2,951,745 29,743 99
Flag of Malaysia.svg Malażja 31,528,033 330,803 95
Flag of Costa Rica.svg Kosta Rika 4,999,441 51,100 98
Flag of Dominica.svg Dominika 71,625 751 95
Flag of Cyprus.svg Ċipru 1,189,265 9,251 129
Flag of Spain.svg Spanja 46,692,858 505,992 92
Flag of the United Arab Republic.svg Sirja 16,945,057 185,180 92
Flag of Cambodia.svg Kambodja 16,249,792 181,035 90
Flag of Iraq.svg Iraq 38,433,600 435,244 88
Flag of Serbia.svg Serbja 8,802,754 88,361 100
Flag of Senegal.svg Senegal 15,854,323 196,712 81
Flag of Kenya.svg Kenja 51,392,565 591,958 87
Flag of France.svg Wallis u Futuna (Franza) 11,661 142 82
Stampa:Flag of Honduras (2008 Olympics).svg Ħonduras 9,587,522 112,492 85
Flag of Romania.svg Rumanija 19,506,114 238,391 82
Flag of Greece.svg Greċja 10,522,246 131,957 80

Referenzi[immodifika | immodifika s-sors]

  1. ^ "World Population Prospects" (bl-Ingliż). Arkivjat minn l-oriġinal fl-2016-09-19. Miġbur 2016-10-26.