Lista ta' kowċis ta' RSC Anderlecht

Minn Wikipedija, l-enċiklopedija l-ħielsa
Jump to navigation Jump to search

Din hija lista ta' kowċis ta' RSC Anderlecht mill-1920 meta l-ewwel kowċ ġie maħtur, sal-lum.[1]

Kowċis[immodifika | immodifika s-sors]

Isem Nazzjonalità Karriera ma Anderlecht Logħob Unuri
Sylva Brébart Flag of Belgium (civil).svg Belġju 1920–22 51 Promozzjoni għall-Ewwel Diviżjoni (it-3et fil-Promozzjoni fl-istaġun 1920–21)
Charles Bunyan, Sr. Flag of England.svg Ingilterra 1922 0 Responsabbli għall-10 ġranet qabel mewtu
Charles Bunyan, Jr. Flag of England.svg Ingilterra 1922–25 78 Promozzjoni għall-Ewwel Diviżjoni (l-1el fil-Promozzjoni fl-istaġun 1923–24)
Lee Thomas Flag of England.svg Ingilterra 1926–28[2] 55 Promozzjoni għall-Ewwel Diviżjoni (it-2ni fl-Ewwel Diviżjoni fl-istaġun 1926–27)
Florimond Plasch Flag of Belgium (civil).svg Belġju 1928–31 78 Promozzjoni għall-Ewwel Diviżjoni (it-2ni fl-Ewwel Diviżjoni fl-istaġun 1928–29)
Ferdinand Adams Flag of Belgium (civil).svg Belġju 1930–32[3] u 1940–43[4] 65
Maurice Versé Flag of Belgium (civil).svg Belġju 1931–33 52
Charles Gilis Flag of Belgium (civil).svg Belġju 1932–35[3] u 1935–36 46 Promozzjoni għall-Ewwel Diviżjoni (l-1el fil-Promozzjoni fl-istaġun 1934–35)
Claude Leclercq Flag of Belgium (civil).svg Belġju 1933–34[5] 32
Ernest Churchill Smith Flag of Ireland.svg Irlanda 1936–39 u 1948–50 138 2 titli tal-Ewwel Diviżjoni fl-istaġuni 1948–49 u 1949–50
Robert Wijckaert Flag of Belgium (civil).svg Belġju 1939–45[4] 162
Emile Defevere Flag of Belgium (civil).svg Belġju 1939–45[4] 178
Paul Schuppen Flag of Belgium (civil).svg Belġju 1945–46[6] 6
John Kennedy Flag of England.svg Ingilterra 1946 14
McLaren Flag of England.svg Ingilterra 1946 8
Georges Perino Flag of France.svg Franza 1946–48 58 L-ewwel titlu tal-Ewwel Diviżjoni għal RSC Anderlecht fl-istaġun 1946–47
Bill Gormlie Flag of England.svg Ingilterra 1950–59 294 5 titli tal-Ewwel Diviżjoni fl-istaġuni 1950–51, 1953–54, 1954–55, 1955–56 u 1958–59
Arnould De Raeymaeker Flag of Belgium (civil).svg Belġju 1959–60[6] u 1968[6] 43
Pierre Sinibaldi Flag of Belgium (civil).svg Belġju 1960–66 u 1969–71 293 4 titli tal-Ewwel Diviżjoni fl-istaġuni 1961–62, 1963–64, 1964–65 u 1965–66 u Tazza fl-istaġun 1964–65
Andras Beres Flag of Hungary.svg Ungerija / Flag of Belgium (civil).svg Belġju 1966–68 59 titlu wieħed tal-Ewwel Diviżjoni fl-istaġun 1966–67
Norberto Höfling Flag of Romania.svg Rumanija / Flag of Belgium (civil).svg Belġju 1968–69 22
Hippolyte Van Den Bosch Flag of Belgium (civil).svg Belġju 1971[6] u 1972–73[6] 29 Tazza waħda fl-istaġun 1972–73
Georg Keßler Flag of Germany.svg Ġermanja 1971–72 58 titlu wieħed tal-Ewwel Diviżjoni fl-istaġun 1971–72 u Tazza waħda fl-istaġun 1971–72
Urbain Braems Flag of Belgium (civil).svg Belġju 1973–75 u 1979–80 127 titlu wieħed tal-Ewwel Diviżjoni fl-istaġun 1973–74 u Tazza waħda fl-istaġun 1974–75
Hans Croon Flag of the Netherlands.svg Olanda 1975–76 51 Tazza waħda fl-istaġun 1975–76 European Cup Winners' Cup waħda fl-istaġun 1975–76
Raymond Goethals Flag of Belgium (civil).svg Belġju 1976–79, 1988–89 u 1995[6] 213 2 Tazzi fl-istaġuni 1987–88 u 1988–89 u European Cup Winners' Cup waħda fl-istaġun 1977–78 u 2 titli tal-UEFA Super Cup fis-snin 1976 u 1978
Tomislav Ivic Flag of Yugoslavia (1946-1992).svg Jugożlavja 1980–82 94 titlu wieħed tal-Ewwel Diviżjoni fl-istaġun 1980–81
Paul Van Himst Flag of Belgium (civil).svg Belġju 1982–85 155 titlu wieħed tal-Ewwel Diviżjoni fl-istaġun 1984–85, Supercup Belġjana waħda fl-1985 u UEFA Cup waħda fl-istaġun 1982–83
Martin Lippens Flag of Belgium (civil).svg Belġju 1985–86[6] u 1988–89 69 2 Tazzi fl-istaġuni 1987–88 u 1988–89
Jean Dockx Flag of Belgium (civil).svg Belġju 1985–86,[6] 1995,[6] 1997[6] u 1998–99 36
Arie Haan Flag of the Netherlands.svg Olanda 1986–87 u
Diċ 1997–Set 98
100 2 titli tal-Ewwel Diviżjoni fl-istaġuni 1985–86 u 1986–87
Georges Leekens Flag of Belgium (civil).svg Belġju 1987–88 32 Supercup Belġjana fl-1987
Aad de Mos Flag of the Netherlands.svg Olanda 1989–92 141 titlu wieħed tal-Ewwel Diviżjoni fl-istaġun 1990–91
Luka Peruzovic Flag of Yugoslavia (1946-1992).svg Jugożlavja 1992–93 26
Johan Boskamp Flag of the Netherlands.svg Olanda 1993–95 u 1995–97 198 3 titli tal-Ewwel Diviżjoni fl-istaġuni 1992–93, 1993–94 u 1994–95, Tazza waħda fl-istaġun 1993–94 u Supercup Belġjana fl-1993
Herbert Neumann Flag of Germany.svg Ġermanja 1995 4
René Vandereycken Flag of Belgium (civil).svg Belġju Lul 1997–Diċ 97 20
Franky Vercauteren Flag of Belgium (civil).svg Belġju 1998–99 u
Frar 2005–Nov 07
156 2 titli tal-Ewwel Diviżjoni fl-istaġuni 2005–06 u 2006–07 u 2 titli tas-Supercup Belġjana fl-2006 u l-2007
Aimé Anthuenis Flag of Belgium (civil).svg Belġju 1999–Lul 02 141 2 titli tal-Ewwel Diviżjoni fl-istaġuni 1999–2000 u 2000–01 u 2 titli tas-Supercup Belġjana fl-2000 u l-2001
Hugo Broos Flag of Belgium (civil).svg Belġju Lul 2002–Frar 05 126 titlu wieħed tal-Ewwel Diviżjoni fl-istaġun 2003–04
Ariel Jacobs Flag of Belgium (civil).svg Belġju Nov 2007–Mejju 12 175 2 titli tal-Ewwel Diviżjoni fl-istaġuni 2009–10 u 2011–12, titlu tat-Tazza fl-istaġun 2007-08 u Supercup Belġjana fl-2010
John van den Brom Flag of the Netherlands.svg Olanda Lulju 2012–preżent 0

Referenzi[immodifika | immodifika s-sors]

  1. ^ Le dictionnaire du RSC Anderlecht (tome 2), Magnad, 2008. ISBN 978-2-9600723-3-4
  2. ^ L-ebda kowċ ma ġie maħtur matul l-istaġun 1925–26
  3. ^ a b Serva bħala trejner matul dan il-perjodu
  4. ^ a b c Matul l-istaġuni 1941–42 u 1942–43, 3 kowċis kienu qed jaħdmu flimkien: Ferdinand Adams, Robert Wijckaert u Emile Defevere. Qabel l-istaġun ta' wara, Ferdinand Adams ħalla it-triju u Robert Wijckaert ħalla qabel l-istaġun 1945–46.
  5. ^ Wara li Claude Leclercq kien imkeċċi matul l-istaġun 1934–35, il-kumitat uża l-plejers biex jintgħażlu sal-aħħar tal-istaġun
  6. ^ a b c d e f g h i j Serva bħala kowċ provviżorju.