Lista ta' staġuni ta' RSC Anderlecht

Minn Wikipedija, l-enċiklopedija l-ħielsa
Jump to navigation Jump to search

Din hija lista ta' staġuni li RSC Anderlecht lagħbu fil-futbol Belġjan u Ewropew minn meta lagħbu l-ewwel fil-kompetizzjonijiet uffiċjali fl-1909.[1][2]

Staġun Kampjonat Tazza Ewropa L-aqwa skorer[3]
1909–10  it-3et fil-Brabant Division Three (promossi) Gaston Versé (34)[4]
1910–11 it-2ni fil-Brabant Division Two
1911–12 it-3et fil-Brabant Division Two 
1912–13 l-1el fil-Brabant Division Two (promossi)
1913–14 ir-4 fil-Promozzjoni  Jacques Sterckval u Joseph Moulart (11)
1919–20 it-3et Promozzjoni Maurice Versé (13)
1920–21 it-3et Promozzjoni (promossi) Ferdinand Adams (30)
1921–22 it-12 fl-Ewwel Diviżjoni  Joseph Moulart (8)
1922–23 it-13 fl-Ewwel Diviżjoni (relegati) Ferdinand Adams (13)
1923–24 l-1el fil-Promozzjoni A (promossi) Ferdinand Adams (34)
1924–25 id-9 fl-Ewwel Diviżjoni Ferdinand Adams (17)
1925–26 it-12 fl-Ewwel Diviżjoni (relegati) Ferdinand Adams (17)
1926–27 it-2ni fit-Tieni Diviżjoni (promossi) Kwarti tal-Finali Ferdinand Adams (36)
1927–28 l-14 fil-Ewwel Diviżjoni (relegati) Ferdinand Adams (19)
1928–29 it-2ni f'Diviżjoni I (promossi) Ferdinand Adams (38)
1929–30 il-5es fl-Ewwel Diviżjoni Adolphe Ramburg (14)
1930–31 l-14 fl-Ewwel Diviżjoni (relegati) André De Wael u Albert Mettens (10)
1931–32 it-2ni f'Diviżjoni I A Georges Van Calenberg (17)
1932–33 il-5es f'Diviżjoni I A Joseph Luxen (11)
1933–34 ir-4 f'Diviżjoni I A Robert Vermaelen (14)
1934–35 l-1el f'Diviżjoni I B (promossi) Robert Vermaelen (13)
1935–36 it-8 fl-Ewwel Diviżjoni François Gets (17)
1936–37 il-11 fl-Ewwel Diviżjoni Michel Vanvarenbergh (9)
1937–38 it-8 fl-Ewwel Diviżjoni Florimond De Roeck (11)
1938–39 il-5es fl-Ewwel Diviżjoni Michel Vanvarenbergh (13)
1941–42 is-6 fl-Ewwel Diviżjoni Michel Vanvarenbergh (12)
1942–43 is-6 fl-Ewwel Diviżjoni Joseph Mermans (22)
1943–44 it-2ni fl-Ewwel Diviżjoni Kwarti tal-Finali Joseph Mermans (33)
1945–46 it-3et fl-Ewwel Diviżjoni Joseph Mermans (32)
1946–47 l-1el fl-Ewwel Diviżjoni Joseph Mermans (38)
1947–48 it-2ni fl-Ewwel Diviżjoni Joseph Mermans (23)
1948–49 l-1el fl-Ewwel Diviżjoni François De Wael (18)
1949–50 l-1el fl-Ewwel Diviżjoni Joseph Mermans (37)
1950–51 l-1el fl-Ewwel Diviżjoni Joseph Mermans (16)
1951–52 is-6 fl-Ewwel Diviżjoni Joseph Mermans (19)
1952–53 it-2ni fl-Ewwel Diviżjoni Joseph Mermans (24)
1953–54 l-1el fl-Ewwel Diviżjoni L-ewwel rawnd Hippolyte Van Den Bosch (29)
1954–55 l-1el fl-Ewwel Diviżjoni L-ewwel rawnd Hippolyte Van Den Bosch (25)
1955–56 l-1el fl-Ewwel Diviżjoni It-tieni rawnd L-ewwel rawnd fit-Tazza Ewropea Hippolyte Van Den Bosch (21)
1956–57 it-2ni fl-Ewwel Diviżjoni L-ewwel rawnd fit-Tazza Ewropea Gaston De Wael (21)
1957–58 il-5es fl-Ewwel Diviżjoni Jacques Stockman (13)
1958–59 l-1el fl-Ewwel Diviżjoni Godfried van den Boer (22)
1959–60 it-2ni fl-Ewwel Diviżjoni L-ewwel rawnd fit-Tazza Ewropea Godfried van den Boer (17)
1960–61 it-3et fl-Ewwel Diviżjoni Paul Van Himst (13)
1961–62 l-1el fl-Ewwel Diviżjoni Jacques Stockman (29)
1962–63 it-3et fl-Ewwel Diviżjoni Kwarti tal-Finali fit-Tazza Ewropea Jacques Stockman (17)
1963–64 l-1el fl-Ewwel Diviżjoni L-aħħar 16 Paul Van Himst (26)
1964–65 l-1el fl-Ewwel Diviżjoni Rebbieħa L-ewwel rawnd fit-Tazza Ewropea Paul Van Himst (24)
1965–66 l-1el fl-Ewwel Diviżjoni It-tieni post Kwarti tal-Finali fit-Tazza Ewropea Paul Van Himst (26)
1966–67 l-1el fl-Ewwel Diviżjoni Semifinali It-tieni rawnd fit-Tazza Ewropea Jan Mulder (20)
1967–68 l-1el fl-Ewwel Diviżjoni L-aħħar 16 It-tieni rawnd fit-Tazza Ewropea Paul Van Himst (20)
1968–69 ir-4 fl-Ewwel Diviżjoni It-tieni rawnd It-tieni rawnd fit-Tazza Ewropea Johan Devrindt (14)
1969–70 ir-4 fl-Ewwel Diviżjoni Kwarti tal-Finali It-tieni post fl-Inter-Cities Fairs Cup Paul Van Himst (15)
1970–71 it-3et fl-Ewwel Diviżjoni Semifinali It-tielet rawnd fl-Inter-Cities Fairs Cup Paul Van Himst (16)
1971–72 l-1el fl-Ewwel Diviżjoni Rebbieħa L-ewwel rawnd fil-UEFA Cup Jan Mulder (16)
1972–73 is-6 fl-Ewwel Diviżjoni Rebbieħa It-tieni rawnd fit-Tazza Ewropea Rob Rensenbrink (16)
1973–74 l-1el fl-Ewwel Diviżjoni L-aħħar 16 L-ewwel rawnd fil-European Cup Winners' Cup Attila Ladinsky (22)
1974–75 it-3et fl-Ewwel Diviżjoni Rebbieħa Kwarti tal-Finali fit-Tazza Ewropea Rob Rensenbrink (19)
1975–76 it-2ni fl-Ewwel Diviżjoni Rebbieħa Rebbieħa tal-European Cup Winners' Cup Rob Rensenbrink (23)
1976–77 it-2ni fl-Ewwel Diviżjoni It-tieni post It-tieni post fil-European Cup Winners' Cup François Van Der Elst (21)
1977–78 it-2ni fl-Ewwel Diviżjoni L-aħħar 16 Rebbieħa tal-European Cup Winners' Cup Rob Rensenbrink (18)
1978–79 it-2ni fl-Ewwel Diviżjoni Semifinali It-tieni rawnd fil-European Cup Winners' Cup Gertrudus Geels (25)
1979–80 il-5es fl-Ewwel Diviżjoni Kwarti tal-Finali L-ewwel rawnd fil-UEFA Cup Ronny Martens (12)
1980–81 l-1el fl-Ewwel Diviżjoni It-tieni rawnd L-ewwel rawnd fil-UEFA Cup Kenneth Brylle (22)
1981–82 it-2ni fl-Ewwel Diviżjoni L-aħħar 16 Semifinali fit-Tazza Ewropea Willy Geurts (12)
1982–83 it-2ni fl-Ewwel Diviżjoni L-aħħar 16 Rebbieħa tal-UEFA Cup Erwin Vandenbergh (20)
1983–84 it-2ni fl-Ewwel Diviżjoni It-tieni rawnd It-tieni post fil-UEFA Cup Erwin Vandenbergh (20)
1984–85 l-1el fl-Ewwel Diviżjoni Kwarti tal-Finali It-tielet rawnd fil-UEFA Cup Alex Czerniatynski (22)
1985–86 l-1el fl-Ewwel Diviżjoni It-tieni rawnd Semifinali fit-Tazza Ewropea Erwin Vandenbergh (27)
1986–87 l-1el fl-Ewwel Diviżjoni Kwarti tal-Finali Kwarti tal-Finali fit-Tazza Ewropea Arnor Gudjohnsen (19)
1987–88 ir-4 fl-Ewwel Diviżjoni Rebbieħa Kwarti tal-Finali fit-Tazza Ewropea Luc Nilis (14)
1988–89 it-2ni fl-Ewwel Diviżjoni Rebbieħa It-tieni rawnd fil-European Cup Winners' Cup Eddie Krncevic (23)
1989–90 it-2ni fl-Ewwel Diviżjoni Kwarti tal-Finali It-tieni post fil-European Cup Winners' Cup Marc Degryse (18)
1990–91 l-1el fl-Ewwel Diviżjoni L-aħħar 16 Kwarti tal-Finali tal-UEFA Cup Luc Nilis (19)
1991–92 it-2ni fl-Ewwel Diviżjoni It-tieni rawnd Fażi tal-gruppi fit-Tazza Ewropea Johnny Bosman (17)
1992–93 l-1el fl-Ewwel Diviżjoni Semifinali It-tielet rawnd fil-UEFA Cup Luc Nilis (19)
1993–94 l-1el fl-Ewwel Diviżjoni Rebbieħa Fażi tal-gruppi fil-UEFA Champions League Luc Nilis (25)
1994–95 l-1el fl-Ewwel Diviżjoni Semifinali Fażi tal-gruppi fil-UEFA Champions League Josip Weber (14)
1995–96 it-2ni fl-Ewwel Diviżjoni Kwarti tal-Finali Rawnd ta' kwalifika tal-UEFA Champions League Johnny Bosman u Gilles De Bilde (15)
1996–97 ir-4 fl-Ewwel Diviżjoni It-tieni post Kwarti tal-Finali fit-Tazza Ewropea Pär Zetterberg (12)
1997–98 ir-4 fl-Ewwel Diviżjoni L-aħħar 16 It-tieni rawnd fil-UEFA Cup Ole Martin Årst (10)
1998–99 it-3et fl-Ewwel Diviżjoni L-ewwel rawnd L-ewwel rawnd fil-UEFA Cup Tomasz Radzinski (15)
1999–2000 l-1el fl-Ewwel Diviżjoni L-ewwel rawnd It-tieni rawnd fil-UEFA Cup Jan Koller (20)
2000–01 l-1el fl-Ewwel Diviżjoni Kwarti tal-Finali It-tieni fażi tal-gruppi fil-UEFA Champions League Tomasz Radzinski (23)
2001–02 it-3et fl-Ewwel Diviżjoni L-ewwel rawnd Fażi tal-gruppi fil-UEFA Champions League Gilles De Bilde (11)
2002–03 it-2ni fl-Ewwel Diviżjoni Kwarti tal-Finali Ir-raba rawnd fil-UEFA Cup Nenad Jestrovic (20)
2003–04 l-1el fl-Ewwel Diviżjoni Semifinali Fażi tal-gruppi fil-UEFA Champions League Aruna Dindane (15)
2004–05 it-2ni fl-Ewwel Diviżjoni L-aħħar 16 Fażi tal-gruppi fil-UEFA Champions League Nenad Jestrovic (18)
2005–06 l-1el fl-Ewwel Diviżjoni L-ewwel rawnd Fażi tal-gruppi fil-UEFA Champions League Mbo Mpenza (11)
2006–07 l-1el fl-Ewwel Diviżjoni Semifinali Fażi tal-gruppi fil-UEFA Champions League Mohammed Tchité (20)
2007–08 it-2ni fl-Ewwel Diviżjoni Rebbieħa L-aħħar 16 fil-UEFA Cup [5] Nicolas Frutos u Ahmed Hassan (8)
2008–09 it-2ni fl-Ewwel Diviżjoni L-aħħar 16 It-tieni rawnd ta' kwalifikazzjoni fil-UEFA Champions League Mbark Boussoufa (11)
2009–10 l-1el fl-Ewwel Diviżjoni Kwarti tal-Finali L-aħħar 16 fil-UEFA Europa League[5] Romelu Lukaku (14)
2010–11 it-3et fl-Ewwel Diviżjoni L-aħħar 16 L-aħħar 32 fil-UEFA Europa League[5] Romelu Lukaku (16)


Referenzi[immodifika | immodifika s-sors]

  1. ^ Le dictionnaire du RSC Anderlecht (tome 2), Magnad, 2008. ISBN 978-2-9600723-3-4
  2. ^ RSC Anderlecht Players from A-Z. worldfootball.net
  3. ^ Il-gowls tal-kampjonat domestiku biss jingħaddu.
  4. ^ Histoire 1908-2005. rsca.be
  5. ^ a b c Oriġinarjament, Anderlecht daħlu fil-UEFA Champions League iżda imbagħad tilfu r-rawnd tal-play-off; madankollu, kienu ġew mogħtija post fil-UEFA Cup taħt ir-regoli tal-kampjonat fil-ħin.