Lista ta' pajjiżi skont l-erja

Minn Wikipedija, l-enċiklopedija l-ħielsa
Aqbeż lejn: navigazzjoni, fittex
Pajjii skont l-erja

Din hi lista tal-istati tad-dinja skont l-erja tagħhom tibda mill-ikbar. L-erja tingħata f'km². Id-dipendenzi jintwerew mal-istat ewlieni u tingħata wkoll l-erja totali, imma l-lista hi ordnata skont l-erja mingħajr id-dipendenzi. Ilerja tinkludi wkoll il-mases tal-ilma tat-terraferma (lagi u xmajjar).

Lista tal-istati skont l-arja (bid-dipendenzi murijin flimkien mal-istat prinċipali)[editja]

Pożizzjoni
(bid-dipendenzi)
Stat
Għall-ħeffa l-artiklu ma
ġiex magħdud mal-ismijiet.
Erja (km²)
- Id-dinja 510,072,000
1 Flag of Russia.svg Russja 17,098,242
Antartika 14,000,000
2 Flag of Canada.svg Kanada 9,984,670
3 Flag of the People's Republic of China.svg Ċina 9,596,960
    Flag of Hong Kong.svg Ħong Kong 1,092
    Flag of Macau.svg Makaw 28.2
    Total 9,598,077
4 Flag of the United States.svg Stati Uniti 9,372,614
    Flag of American Samoa.svg Samoa Amerikana 199
    Ġżira Baker 2.1
    Flag of Guam.svg Guam 541.3
    Ġżira Howland 2.6
    Ġżira Jarvis 5
    Atoll Johnston 2.6
    Kingman Reef 0.01
    Atoll ta' Midway 6.2
    Ġżira Navassa 5.4
    Gżejjer Marianne tat-Tramuntana 477
    Atoll ta' Palmyra 3.9
    Flag of the United States Virgin Islands.svg Gżejjer Verġni Amerikani 1,910
    Ġżira ta' Wake 6.5
    Total 9,375,775
5 Flag of Brazil.svg Brażil 8,547,906
6 Flag of Australia.svg Awstralja 7,686,850
    Ġżejjer Ashmore u Cartier 5
    Flag of Christmas Island.svg Gżira tal-Milied 135
    Gżejjer ta' Cocos u Keeling 14
    Gżejjer tal-Baħar tal-Qroll 3
    Gżejjer ta' Heard u McDonald 412
    Flag of Norfolk Island.svg Gżira Norfolk 35
    Total 7,687,454
7 Flag of India.svg Indja 3,287,590
8 Flag of Argentina.svg Arġentina 2,766,890
9 Flag of Kazakhstan.svg Każakistan 2,717,300
10 Flag of Algeria.svg Alġerija 2,381,740
11 Flag of the Democratic Republic of the Congo.svg RD tal-Kongo 2,345,410
12 Flag of Denmark.svg Danimarka 43,094
    Gżira ta' Fær Øer 1,399
    Flag of Greenland.svg Groenlandja 2,166,086
    Total 2,210,579
13 Flag of Saudi Arabia.svg Arabja Sawdija 2,149,690
14 Flag of Mexico.svg Messiku 1,972,550
15 Flag of Indonesia.svg Indoneżja 1,919,440
16 Flag of Sudan.svg Sudan 1,886,068
17 Flag of Libya.svg Libja 1,759,540
18 Flag of Iran.svg Iran 1,648,000
19 Flag of Mongolia.svg Mongolja 1,564,116
20 Flag of Peru.svg Perù 1,285,220
21 Flag of Chad.svg Ċad 1,284,000
22 Flag of Niger.svg Niġer 1,267,000
23 Flag of Angola.svg Angola 1,246,700
24 Flag of Mali.svg Mali 1,240,000
25 Flag of South Africa.svg Afrika t'Isfel 1,219,912
26 Flag of Colombia.svg Kolombja 1,138,910
27 Flag of Ethiopia.svg Etjopja 1,127,127
28 Flag of Bolivia.svg Bolivja 1,098,580
29 Flag of Mauritania.svg Mawritanja 1,030,700
30 Flag of Egypt.svg Eġittu 1,001,450
31 Flag of Tanzania.svg Tanżanija 945,087
32 Flag of Nigeria.svg Niġerja 923,768
33 Flag of Venezuela.svg Veneżwela 912,050
34 Flag of Namibia.svg Namibja 825,418
35 Flag of Pakistan.svg Pakistan 803,940
36 Flag of Mozambique.svg Możambik 801,590
37 Flag of Turkey.svg Turkija 783,562
38 Flag of Chile.svg Ċili 756,950
39 Flag of Zambia.svg Żambja 752,614
40 Flag of Morocco.svg Marokk 446,550
    Flag of the Sahrawi Arab Democratic Republic.svg Saħara tal-Punent 266,000
    Total 712,550
41 Flag of Myanmar.svg Burma 678,500
42 Flag of France.svg Franza 547,030
    Bassas da India 0.2
    Gżira ta' Clipperton 6
    Gżira ta' Europa 28
    Artijiet Artiċi u Antartiċi Franċiżi 7,829
    Gujana Franċiża 91,000
    Indoneżja Franċiża 4,167
    Gżejjer Glorioso 5
    Flag of Guadeloupe (local).svg Gwadelup 1,780
    Gżira ta' Juan de Nova 4.4
    Martinique 1,100
    Mayottte 374
    Kaledonja Ġdida 19,060
    Réunion 2,517
    Saint Pierre u Miquelon 242
    Gżira ta' Tromelin 1
    Wallis u Futuna 274
    Total 675,418
43 Flag of Afghanistan.svg Afganistan 647,500
44 Flag of Somalia.svg Somalja 637,657
45 Flag of the Central African Republic.svg Repubblika Ċentru-Afrikana 622,984
46 Flag of South Sudan.svg Sudan t'Isfel 619,745
47 Flag of Ukraine.svg Ukrajna 603,700
48 Flag of Botswana.svg Botswana 600,370
49 Flag of Madagascar.svg Madagaskar 587,040
50 Flag of Kenya.svg Kenja 582,650
51 Flag of Yemen.svg Jemen 527,970
52 Flag of Thailand.svg Tajlandja 514,000
53 Flag of Spain.svg Spanja 504,782
54 Flag of Turkmenistan.svg Turkmenistan 488,100
55 Flag of Cameroon.svg Kamerun 475,440
56 Flag of Papua New Guinea.svg Papwa Gwinea l-Ġdida 462,840
57 Flag of Sweden.svg Żvezja 450,064
58 Flag of Uzbekistan.svg Użbekistan 447,400
59 Flag of Iraq.svg Iraq 437,072
60 Flag of Paraguay.svg Paragwaj 406,750
61 Flag of Zimbabwe.svg Żimbabwe 390,580
62 Flag of Norway.svg Norveġja 323,802
    Gżira ta' Bouvet 49
    Svalbard u Jan Mayen 62,427
    Total 385,248
63 Flag of Japan.svg Ġappun 377,835
64 Flag of Germany.svg Ġermanja 357,021
65 Flag of the Republic of the Congo.svg Repubblika tal-Kongo 342,000
66 Flag of Finland.svg Finlandja 338,145
67 Flag of Malaysia.svg Malażja 329,750
68 Flag of Vietnam.svg Vjetnam 329,560
69 Flag of Côte d'Ivoire.svg Kosta tal-Avorju 322,460
70 Flag of Poland.svg Polonja 313,893
71 Flag of Oman.svg Oman 309,500
72 Flag of Italy.svg Italja 301,340
73 Flag of the Philippines.svg Filippini 300,000
74 Flag of Ecuador.svg Ekwador 283,560
75 Flag of Burkina Faso.svg Burkina Faso 274,200
76 Flag of New Zealand.svg New Zealand 268,680
    Flag of the Cook Islands.svg Gżejjer Cook 236,7
    Flag of Niue.svg Nju 260
    Flag of Tokelau.svg Tokelaw 10
    Total 269,187
77 Flag of Gabon.svg Gabon 267,667
78 Flag of the United Kingdom.svg Renju Unit 244,820
    Flag of Anguilla.svg Angwilla 102
    Territorji Brittaniċi fl-Oċean Indjan 60
    Flag of the British Virgin Islands.svg Gżejjer Verġni Brittaniċi 153
    Flag of Bermuda.svg Bermuda 53.3
    Flag of the Cayman Islands.svg Gżejjer Kajman 262
    Flag of the Falkland Islands.svg Gżejjer Falkland 12,173
    Flag of Gibraltar.svg Ġibiltà 6.5
    Flag of Guernsey.svg Guernsey 78
    Flag of the Isle of Mann.svg Gżira ta' Man 572
    Flag of Jersey.svg Jersey 116
    Monserrat 102
    Flag of the Pitcairn Islands.svg Gżejjer Pitcairn 47
    Sant'Elena 413
    Gżejjer Sandwich tan-Nofsinhar 3,903
    Flag of the Turks and Caicos Islands.svg Gżejjer Turks u Kajkos 430
    Akrotiri u Dhekelia 254
    Total 263,545
79 Flag of Guinea.svg Gwinea 245,857
80 Flag of Ghana.svg Gana 239,460
81 Flag of Romania.svg Rumanija 237,500
82 Flag of Uganda.svg Uganda 236,040
83 Flag of Guyana.svg Gujana 214,970
84 Flag of Belarus.svg Bjelorussja 207,600
85 Flag of Kyrgyzstan.svg Kirġiżistan 198,500
86 Flag of Senegal.svg Senegal 196,190
87 Flag of Syria.svg Sirja 185,180
88 Flag of Cambodia.svg Kambodja 181,040
89 Flag of Uruguay.svg Urugwaj 176,220
90 Flag of Tunisia.svg Tuneżija 163,610
91 Flag of Suriname.svg Surinam 163,270
92 Flag of Bangladesh.svg Bangladexx 147,570
93 Flag of Nepal.svg Nepal 147,181
94 Flag of Tajikistan.svg Taġikistan 143,100
95 Flag of Greece.svg Greċja 131,940
96 Flag of Nicaragua.svg Nikaragwa 129,494
97 Flag of Eritrea.svg Eritrea 121,320
98 Flag of North Korea.svg Korea ta' Fuq 120,540
99 Flag of Malawi.svg Malawi 118,480
100 Flag of Benin.svg Benin 112,620
101 Flag of Honduras.svg Ħonduras 112,090
102 Flag of Liberia.svg Liberja 111,370
103 Flag of Bulgaria.svg Bulgarija 110,910
104 Flag of Cuba.svg Kuba 110,860
105 Flag of Guatemala.svg Gwatemala 108,890
106 Flag of Iceland.svg Iżlanda 103,000
107 Flag of South Korea.svg Korea t'Isfel 100,210
108 Flag of Hungary.svg Ungerija 93,030
109 Flag of Portugal.svg Portugall 92,391
110 Flag of Jordan.svg Ġordan 92,300
111 Flag of Serbia.svg Serbja 88,361
112 Flag of Azerbaijan.svg Ażerbajġan 86,600
113 Flag of Austria.svg Awstrija 83,870
114 Flag of the United Arab Emirates.svg Emirati Għarab Magħquda 82,880
115 Flag of the Czech Republic.svg Repubblika Ċeka 78,866
116 Flag of Panama.svg Panama 78,200
117 Flag of Sierra Leone.svg Sierra Leone 71,740
118 Flag of Ireland.svg Irlanda 70,280
119 Flag of Georgia.svg Ġeorġja 69,700
120 Flag of Sri Lanka.svg Sri Lanka 65,610
121 Flag of Lithuania.svg Litwanja 65,200
122 Flag of Latvia.svg Latvja 64,589
123 Flag of Togo.svg Togo 56,785
124 Flag of Croatia.svg Kroazja 56,542
125 Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Bosnja-Ħerzegovina 51,129
126 Flag of Costa Rica.svg Kosta Rika 51,100
127 Flag of Slovakia.svg Slovakkja 48,845
128 Flag of the Dominican Republic.svg Repubblika Dominikana 48,730
129 Flag of Bhutan.svg Butan 47,000
130 Flag of Estonia.svg Estonja 45,227
131 Flag of the Netherlands.svg Pajjiżi l-Baxxi 41,526
    Gżejjer Karibej Olandiżi 322
    Flag of Aruba.svg Aruba 193
    Flag of Curaçao.svg Curaçao 444
    Flag of Sint Maarten.svg Sint Maarten 34
    Total 42,519
132 Flag of Switzerland.svg Żvizzera 41,290
133 Flag of Guinea-Bissau.svg Ginea Bissaw 36,120
134 Flag of the Republic of China.svg Tajwan 35,980
135 Flag of Moldova.svg Moldova 33,843
136 Flag of Belgium (civil).svg Belġju 30,528
137 Flag of Lesotho.svg Lesoto 30,355
138 Flag of Armenia.svg Armenja 29,800
139 Flag of Albania.svg Albanija 28,748
140 Flag of the Solomon Islands.svg Gżejjer Solomon 28,450
141 Flag of Equatorial Guinea.svg Ginea Ekwatorjali 28,051
142 Flag of Burundi.svg Burundi 27,830
143 Flag of Haiti.svg Ħaiti 27,750
144 Flag of Israel.svg Iżrael 20,770
    Flag of Palestine.svg Palestina 6,220
    Total 26,990
145 Flag of Rwanda.svg Rwanda 26,338
146 Flag of Macedonia.svg Maċedonja 25,333
147 Flag of Djibouti.svg Ġibuti 23,000
148 Flag of Belize.svg Beliże 22,966
149 Flag of El Salvador.svg El Salvador 21,040
150 Flag of Slovenia.svg Slovenja 20,273
151 Flag of Fiji.svg Fiġi 18,270
152 Flag of Kuwait.svg Kuwajt 17,820
153 Flag of Swaziland.svg Sważiland 17,363
154 Flag of East Timor.svg Timor tal-Lvant 15,007
155 Flag of Montenegro.svg Montenegro 14,026
156 Flag of the Bahamas.svg Baħamas 13,940
157 Flag of Vanuatu.svg Vanwatu 12,200
158 Flag of Qatar.svg Qatar 11,437
159 Flag of The Gambia.svg Gambja 11,300
160 Ġamajka} 10,991
161 Flag of Lebanon.svg Libanu 10,452
162 Flag of Cyprus.svg Ċipru 9,250
163 Flag of Brunei.svg Brunej 5,770
164 Flag of Trinidad and Tobago.svg Trinidad u Tobago 5,128
165 Flag of Cape Verde.svg Kap Verde 4,033
166 Flag of Samoa.svg Samoa 2,944
167 Flag of Luxembourg.svg Lussemburgu 2,586
168 Flag of the Comoros.svg Komoros 2,170
169 Flag of Mauritius.svg Mawrizju 2,040
170 Flag of Sao Tome and Principe.svg São Tomé u Príncipe 1,001
171 Flag of Kiribati.svg Kiribati 811
172 Flag of Bahrain.svg Baħrejn 765
173 Flag of Dominica.svg Dominika 754
174 Flag of Tonga.svg Tonga 748
175 Flag of the Federated States of Micronesia.svg Mikroneżja 702
176 Flag of Singapore.svg Singapor 692.,7
177 Flag of Saint Lucia.svg Santa Luċija 616
178 Flag of Andorra.svg Andorra 468
179 Flag of Palau.svg Palaw 458
180 Flag of Seychelles.svg Seychelles 455
181 Flag of Antigua and Barbuda.svg Antigwa u Barbuda 442.6
182 Flag of Barbados.svg Barbados 431
183 Flag of Saint Vincent and the Grenadines.svg Saint Vincent u l-Grenadini 389
184 Flag of Grenada.svg Grenada 344
185 Flag of Malta.svg Malta 316
186 Flag of Maldives.svg Maldive 300
187 Flag of Saint Kitts and Nevis.svg Saint Kitts u Nevis 261
188 Flag of the Marshall Islands.svg Gżejjer Marshall 181.3
189 Flag of Liechtenstein.svg Liechtenstein 160
190 Flag of San Marino.svg San Marino 61.2
191 Flag of Tuvalu.svg Tuvalu 26
192 Flag of Nauru.svg Nawru 21
193 Flag of Monaco.svg Monako 1.95
194 Flag of the Vatican City.svg Vatikan 0.44

Nota[editja]

Il-195 stat fil-lista huma il-193 stat membru tal-Ġnus Magħquda, u Tajwan u l-Belt tal-Vatikan.

Il-lista tinkludi wkoll 68 dipendenza, li minnhom 25 mhumiex abitati permanentement u għalhekk ma jidhrux fil-Lista ta' pajjiżi skont il-popolazzjoni.

Sors[editja]